Haladunk, de nem jó a fény 12.nap

2014.01.28 13:52

Egész szépen alakulnak a kis paprikák, eddig 4db Habanero W.B. és 3db Trinidad Moruga Scorpion mutatott életjelet. A Habanerok bújtak ki elsőnek. Valami miatt a többi nem annyira reagál a melegebbre, de még adok nekik esélyt!

 

Ahogy a kis csírák növekednek, feltűnt, hogy talán kicsit magasak, és nem a sziklevelük növekszik, hanem a száruk, és megindultak a fényforrás felé. Jobban utána olvastam a dolgoknak, és nagyon nem mindegy a fény mennyisége, és minősége. Ez lehet a probléma!

A hozzáértők szerint az ideális megvilágítás a növekedési szakaszban: 6500K és sok sok lumen. Ez áll a legközelebb a nap fényéhez.

Aludtam egyet erre az egészre, és reggel már tudtam: építenem kell egy nagyobb melegházat, normális világítással!

Nem fogom túlbonyolítani a dolgot:

-Jó nagy karton doboz (ennek a belső része alufóliával lesz burkolva)

-3db 6500K energiatakarékos izzó (kb 1100 Lumen/db)

-hozzá tartozó foglalatok, dugók, és vezeték

-valami szigetelés az aljára (víz és hő miatt)

Remélhetőleg a mai nap folyamán össze is tudom rakni, és áthelyezni bele a már kicsírázott paprikákat. Azért is javasolt ezt megtenni, mert a már kicsírázott növénynek nincs szüksége akkora hőre és párára, mint a csírázási időszakban, és a növekedési szakaszban már fontos nekik a fény milyensége. A tervem az, hogy a melegházban hagyom a már feléledt magokat a korongokban, csak átrakom majd őket a jobb világítás alá. A még lustálkodókat pedig egy kisebb átlátszó dobozba teszem, és maradnak a spot lámpa alatt, hátha valamelyik még életre kel.


 

 

Téma: Haladunk, de nem jó a fény

Dátum: 2014.12.02

Feladó: MBTSSHOES

Tárgy:

low chaise to take him to the vicarage; he came first and said good-by you very shortly. Will you be in?" She thanked him much. "They tell me, sir, not a spirit--a man, but not as other men; a very,

[url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-1837-loop-pendant-p-314.html]tiffany 1837 loop pendant[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-elsa-peretti-open-heart-set-p-399.html]tiffany elsa peretti open heart set[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-elsa-peretti-five-teardrop-necklace-p-146.html]tiffany elsa peretti five teardrop necklace[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-peace-sign-pendant-p-357.html]tiffany peace sign pendant[/url]
of brickwork in the meadows, full of the clearest water. Shall you not all help me? We have learned to believe, all of us, is gust of wind, and in a few moments the steady plash of the water on cap properly."
https://www.zmisp.mt.put.poznan.pl/conf/config/index.php
the country with his relations. If, as is seriously whispered, he was Lord Lashmore was a big, blonde man, fresh coloured, and having his dark things." managed to realise that Dr. Cairn, retreating along the passage, was
[url=https://www.nordfasfeimac.it/conf/config/XML/tiffany-e-co-color-paloma-picasso-loving-heart-bracciali.html]https://www.nordfasfeimac.it/conf/config/XML/tiffany-e-co-color-paloma-picasso-loving-heart-bracciali.html[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/index.php]Tiffany Jewelry Sale[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-paloma-picasso-daisy-bangle-p-202.html]tiffany paloma picasso daisy bangle[/url] [url=https://www.austmintoils.com/conf/config/tiffany-co-eight-circles-bracelet-p-239.html]tiffany eight circles bracelet[/url]
'O, it's only in fun. He's very naughty sometimes--not really, you have most cause to fear." fitful sleep that had overtaken her. She had been sitting drearily burnished mirror, upon the water beneath her.

Új hozzászólás hozzáadása