Az első kóstolás 184. nap

2014.07.19 19:00

Ismét eltelt egy hónap, és a változás elég látványos, az előző bejegyzéshez képest! Minden növényen ott vannak már paprikák, igaz elég változó mennyiségben. A legjobban a Habanero-k állnak! Az erkélyen lévő két tő kb. 25-30 paprikát , kintiek ennek majdnem dupláját produkálják. Az egyik különösen beindult, már szabályos bokor lett belőle, és rengeteg termés van rajta. A Jalapeno is kitesz magért, 18 paprikát számoltam. Moruga fronton történ egy kis változtatás, az egyik erkély lakónál kipróbáltam egy kálium dúsabb tápot (kaktusz táp), ami eddig úgy néz ki, hogy bevált, mert behozta a lemaradását. Megvolt az első kóstoló is, és meg kell hogy mondjam, sokkal jobb érzés mikor a saját paprikám égeti le a fejemet! :D Szóval a Habanero White Bulett-re igaz a mondás, hogy "kicsi a bors, de erős". A körömnyi paprikából nem sokat néz ki a laikus, sima magyar erőshöz szokott ember. Az íze nekem nagyon tetszik, és az ereje is teljesen kezelhető, köszönhetően a kis méretének. Nehéz abba a hibába esni hogy túl nagyot vágunk belőle! :D A többi paprika még érik, de a Jalapenot meg fogjuk kóstolni a teljesen érett állapot előtt is, mert állítólag akkor csípősebb valamennyivel, és talán az íze is talán más egy kicsit. Majd meglátjuk. Történt egy kis baleset is az egyik Morugával, azok közül, amik ki lettek ültetve. Az egyik oldal ága letört, mikor Brúnó kutyának valami fontos intézkedni valója támadt, és úgy gondolta hogy simán átfér a paprika és az oszlop között. A kár nem jelentős, de a biztonság kedvéért egy védőháló lett telepítve a paprikák köré.

Erkélyi Habanero

És a kinti páros. Szépen látszik a méretbeli különbség.

Jalapeno

Morugák. A bal szélső a sérült.

Az erkélyen már van termés is. Nem tudom, hogy a kinti talaj, vagy a szelesebb hely miatt, de látszik, hogy a kinti növényeknek vastagabb a száruk, és összességében erősebbek lettek.

Remélem a következő bejegyzésben már mindegyik paprika ízéről be tudok számolni. Ez azt jelentené, hogy mindegyiket sikrült beérnie, és azt is hogy túléltem a Morugát. ;)

 

Téma: Az első kóstolás 184. nap

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása